Ertekin;” Ankara'dan puanla dönmek istiyoruz”

Ertekin;” Ankara

Bal kes, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Spor Toto Süper ligde mücadele eden Balıkesirspor 3.hafta maçında konuk olacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıkların Atatürk Stadyumunda yaptığı antrenmanla sürdürdü. Bugün kara yoluyla Ankara’ya gidecek olan Kırmızı- Beyazlılar Ankara’da da bir antrenman yaparak maç saatini bekleyecek. Zorlu mücadele Pazar günü 16.00’da Ankara 19 Mayıs Stadyumunda oynanacak. Karşılaşmayı İzmir bölgesi hakemi Alper Ulusoy yönetecek.

Atatürk Stadyumunda yapılan antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Sorumlu İsmail Ertekin Gençlerbirliği deplasmanında puanla dönmek istediklerini söyledi.

Ertekin” Haftaiçi moralleri bozan bir kupa maçı oynadık. Hem elendik hemde iki oyuncu kaybettik. Demek ki iyi konsantre olmazsak futbolda kazanma şansımız yok. Bundan ders çıkartarak Gençlerbirliği maçında iyi konsantre olarak puan yada puanlar almak istiyoruz. Geçen haftaki Galatasaray maçından sonra Gençlerbirliği karşısında da puan alırsak özgüvenimiz artacak ve iyi pozisyona geleceğiz. Çalışmalarımız bu yönde pazarı iple çekiyoruz.  Zorlu Ankara deplasmanından iyi bir sonuçla Balıkesir’e dönmek istiyoruz. Sakatlığı bulunan Gökhan Ünal’ın oynaması zor görünüyor. Keremcan ve Hasan kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek “ şeklinde konuştu.

Balıkesirpor sezon başı hazırlık döneminde Bolu’da aynı oteli paylaştığı Gençlerbirliği’ne konuk oluyor. Sezon öncesi hazırlıklarına yaklaşık 40 futbolcu ile başlayan Gençlerbirliği bu dönemde kötü bir görüntü ortaya koydu. Sezon başında önemli oyuncularından Jimmy Durmaz, Ermin Zec, Lekiç, Oktay Delibalta, Serkan Kurtuluş, Ekigho ve Kulisiç ile yolları ayıran Gençler bu oyuncuların yerini Liviu Antal, Taylan Antalyalı, Guido Koçer, Hikmet Balioğlu, Orhan Gülle, Ersel Aslıyüksek, Çağrı Bülbül, Berat Tosun ve Halil İbrahim Pehlivan ile doldurdu.

Gençlerbirliği formda

Gençlerbirliği sezon başındaki kötü görüntüye rağmen Çaykur Rizespor deplasmanından beraberlikle dönmeyi başardı. 2. haftada sahasında Bursaspor’a mağlup olan Ankara ekibi asıl sürprizi Eskişehir deplasmanında yaptı. Avrupa kupalarını hedefleyen rakibini 2-0 mağlup eden kırmızı-siyahlılar ilk 3 hafta sonunda topladığı 4 puanla 5. sıraya yerleşti.

Solbekte sıkıntı var

Balıkesirspor Türkiye Kupası 2. turunda 3. Lig ekibi Balçova Yaşamspor’a elenmenin yanında kırmızı kart gören Hasan Hatipoğlu ve Kerem Can’ı da kaybetti. Bütün yük Kerem Can’ın yokluğunda Galatasaray karşısında ilk 11 başlayan Bülent Cevahir omuzlarında kaldı. Stoper oynamanın yanında sol bekte oynayabilen Hasan’ın yokluğunda alternatifsiz kalan Bülent Cevahir Beşiktaş maçında da formayı şimdiden garantilerken, kırmızı kartların faturası ağır oldu. Yönetim Kerem Can ve Hasan’a 20 bin TL para cezası kesti.

İki hocada Bursa’lı

Bursalı olan İsmail Ertekin ve İrfan Buz Pazar günü birbirlerine rakip olacak. Daha önce Bursaspor’da teknik adamlık yapan iki hocanın karşı karşıya gelmesi Balıkesirspor Gençlerbirliği mücadelesinin yanında saha dışında da ayrı bir rekabetin yaşanmasına neden olacak.

                                                          HABER : Umut ÇINAR



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli